This post is available in

I går var jag som sagt på Skansen för första gången i mitt liv. Med mig hade jag Simon och Annie.

Vi betalade 120 kronor var i inträde för att se vilda nordiska djur. Men vi såg ingen björn, visent, mink, lodjur eller någon uggla. Vargen fick vi dock en liten skymt av innan han sprang och gömde sig.

En giraff då? Nej, det var bara en gul grävskopa som skymtade bakom ombyggnationerna av Lill-Skansen. Öppet året runt står det med stora feta bokstäver. Ja man fick i alla fall se byggmaskinerna när man tittade in genom hålet.

Långt, långt bort fanns vargen … Jag tyckte att det var roligare att fota Annies fina t-shirt. Coolt att hon tryckt upp sin hemsida på ryggen!

Istället för en björn får ni se en bild på mig med en Cola i handen. Annie och jag skämtade om att det hade varit roligare om jag poserat som alla djur utanför varje inhängnad på Skansen. Det anske kan vara något att tänka på till nästa gång. 😉

Fåglar, renar (och älgar!) och grisar fanns det dock gott om. Men renar och älgar såg ju jag varje dag när jag bodde uppe i Norrland liksom, haha.


Sälar fick vi dock se! Det är ett djur som jag inte ser varje dag i alla fall.


Simon och Annie kollar in sälarna som simmar i det gröngula vattnet.

Nu till gårdagens djurhöjdpunkt på Skansen. På engelska – Peacock, alltså ärtkuken som det heter direktöversatt till svenska. Eller på finare svenska säger man såklart påfågel! Den vackra fågeln var inte ett dugg kameraskygg och kom fram till mig när jag tog upp kameran. Jag kan passa på att säga att jag fotade med mitt fasta 60mm objektiv. Ni ser alltså hur nära påfågeln är!

Dressed for sucsess. Så underbart fint släp.

Vi avslutade med att äta utanför Skansen. Rostbiffssalladen var riktigt god!
Därefter åkte Simon till körskolan för att gå på Riskutbildning del 1 för körkortet. Jag stannade kvar med Annie på stan och passade på att köpa två till födelsedagspresenter till Simpan. Han fyller ju 19 år på söndag, hihi.