This post is available in
2016 Recap: Adaras Årskrönika 2016

Det är dags för en traditionsenlig tillbakablick! Här är min årskrönika för 2016 med bilder och highlights från året som gått.

Även om jag alltid fokuserar på att blicka framåt ser jag alltid fram emot att reflektera över året som gått. Oavsett om det har varit bra eller dåligt. Nya möten, upplevelser och erfarenheter. Det finns mycket att dra nytta av och det finns alltid saker man har lärt sig. Mitt 2016 var ett helt fantastiskt år med många underbara resor. Från England, Skottland och Nordirland till Holland, Spanien, Portugal, Italien, Danmark och Finland. Alla resor är det som påverkat mig allra mest och fått mig att tänka om vad gäller hela mitt bloggkoncept och hur jag kan nischa mina egna kanaler mer mot både resor och livsstil på ett unikt sätt.

Tills jag berättar mer om det, här är min sammanfattning!

Adaras Årskrönika 2016

Adaras Årskrönika 2016 - Januari
Moodboard för januari

Januari 2016

Efter jul- och nyårsfirande i Umeå var januari en rätt så lugn månad för mig. Jag testade en hel del skönhetsprodukter, skrev om varmare dagar (som en resa till oasen Palm Springs och ökenridning i Kalifornien) och gick på årets bästa mässa: Daisy Beauty Expo.

Adaras Årskrönika 2016 - Februari
Moodboard för februari

Februari 2016

Från Storbritannien till Danmark och Finland. I februari reste jag till vackra nordöstra England och besökte bland annat Newcastle, Northumberland, Durham och Seaham Hall. Jag var i Köpenhamn för ett Hugo Boss-event och träffade ingen mindre än Gerard Butler (!). Mina första målarboksillustrationer publicerades i Personlig almanacka och min lillasyter Elin kom på besök för att praktisera hos mig (bästa ever!). Vi åkte till Finland med Daisy Beauty och var på en mysig MTV-kväll med The Fooo, Awkward & Faking it. Två andra Februari-highlights var en magisk visning med Make up Store och en avkopplande 23-timmarskryssning med Simon.

Adaras Årskrönika 2016 - Mars
Moodboard för mars

Mars 2016

Mars var en riktigt härlig månad med god mat och vardagslyx i fokus. Jag åkte till Köpenhamn med The Body Shop för att spana in vårens nyheter och började inreda lägenheten med grafiska posters (något jag fortfarande inte kan få nog av).

Adaras Årskrönika 2016 - April
Moodboard för april

April 2016

I april ägde Swedish Beauty & Cosmetics Awards rum och jag hade världens mest fantastiska bordsgrannar: Therese Lindgren, Emil Eriksson och Alexander Catalan. I övrigt var april en rätt lugn och skön månad med fokus på business. Jag skapade bland annat en stillebenskola i samarbete med ACO och inledde mitt årslånga samarbete med Nescafé. Två riktigt roliga samarbeten som jag är extra stolt över.

Adaras Årskrönika 2016 - Maj
Moodboard för maj

Maj 2016

Maj innebar en sagolik weekend i Rom med Daisy Beautys skönhetskonferens i spetsen och även en del turistande. Det varmare vädret hemma i Sverige innebar glass och häng under blommande körsbärsträd i Kungsträdgården med BFF samtidigt som bikinijakten officiellt kunde börja. Jag uppdaterade också min bloggutrustning, fuskade fram fräknar och gjorde min första iPad Pro-teckning.

Adaras Årskrönika 2016 - Juni
Moodboard för juni

Juni 2016

En alldeles underbar resa till Benidorm i Spanien med ett gäng trevliga bloggare gjorde juni extra speciell. Spaniens Costa Blanca fick mig på fall direkt med alla vackra miljöer, härliga aktiviteter och garanterade värme. Vi skålade till solnedgången från en takterass, besökte tre temaparker, paddlade kajak i soluppgången, åkte jet ski och passade på att ta del av Benidorms kända tapasutbud. Andra höjdpunkter från juni var 24 timmar i Amsterdam med Hunkemöller, att jag hittade en av årets bästa dofter och att jag kunde rå om min mamma som kom på besök. Bland annat på en picknick i Knappelskär.

Adaras Årskrönika 2016 - Juli
Moodboard för juli

Juli 2016

Det känns som att juli månad bara flög förbi. Jag frossade i färgstark makeup (se exempel även här), gjorde läskande drinkar, isglass och sen närmade sig plötsligt månaden sitt slut. Simon och jag fick lite panik över att vi inte hunnit göra något speciellt ihop och bokade därför in en resa till Barcelona. Och wow vilken stad! Vilket land! Både Benidorm och Barcelona har gett mig en perfekt smak på vad Spanien kan erbjuda. Jag längtar redan tillbaka till denna drömdestination.

Adaras Årskrönika 2016 - Augusti
Moodboard för augusti

Augusti 2016

Vad hände med augusti? Hade jag inte kollat i mitt bloggarkiv hade jag knappt kommit ihåg vad jag gjorde denna månad. Nu vet jag dock att jag hängde med kompisar, jobbade en massa ”behind the scenes” med hur jag ska utveckla min blogg och njöt så mycket som möjligt av våra vackra svenska långa sommarnätter. Jag rockade kort hår (samtidigt som jag längtade efter extensions) och inspirerades återigen av Make Up Stores läckra visning.

Adaras Årskrönika 2016 - September
Moodboard för september

September 2016

Till att börja med åkte jag till Umeå för att fixa drömhåret hos Rapunzel of Sweden. Jag hängde med familjen i norr, fotade snygga flatlays och sedan … hur ska jag ens sammanfatta september med bara några få meningar? Denna månad var helt magisk. Som en dröm. Som en saga. Som en film. Jag spenderade en kväll i London och åkte sedan till Skottland för The Social Travel Summit och därefter till Nordirland för en GAME OF THRONES-resa! My god. Det var epic. Kolla in min video här för att få ett hum om stämningen.

Adaras Årskrönika 2016 - September
Moodboard för september

Oktober 2016

Halloweenfirande, hotellövernattning och work work work. Jag hade så mycket att skriva om mina september-resor och så mycket tekniska saker att jobba med bakom bloggen att jag knappt hann uppdatera något om oktober (förutom på Instagram och Snapchat (@adarasblogazine)).

Adaras Årskrönika 2016 - November
Moodboard för november

November 2016

I november kände jag äntligen att det var dags att presentera några av mina nya idéer för ADARAS som jag jobbat med under året. Inte nog med att min sida ska bli internationell och att min fästman även kommer träda in och publicera content – vi kommer även fokusera på att få in mer vardagsmagi. Bland annat genom moderna tolkningar på sagor, myter och legender. Jag kommer själv även fokusera på att göra fler inlägg i stil med detta, detta och detta.

Adaras Årskrönika 2016 - December
Moodboard för december

December 2016

I december kickade min årliga julkalender igång med en tävling varje dag fram till julafton. Första december åkte jag även till Madeira för att upptäcka vad Portugals lätt bortglömda men helt sagolika paradisö har att erbjuda. För att sammanfatta den resan: Wow. Wow. Wow. Den ön liknar inte något ställe jag varit på. Jag har ännu inte ens hunnit gå igenom alla bilder från resan men ni får ett smakprov i kollaget ovan. Jag åkte även till Hunkemöllers X-mas Party i Amsterdam och sedan till familjen i Umeå för jul- och nyårsfirande.

 

Visst blir man alltid lika förvånad över hur snabbt ett år kan passera? Jag minns det som igår när jag skakade hand med Gerard Butler i början av året, när jag förundrades av Roms kvällsmagi eller när jag kramade om Game of Thrones-vargarna Grey Wind och Summer i Nordirland. Alla resor, upplevelser och nya möten har fått mig att både växa och reflektra över hur jag kan utveckla mina kanaler och inspirera mera. Hoppas att ditt 2016 också var grymt och att du får ett ännu bättre 2017! ♥

10 KOMMENTARER

 1. Vilket händelse och upplevelserikt år du fått uppleva och som du sammanfattar så fint i text och bild. Kramar !

 2. Roligt att läsa om ditt fantastiska år! Du är så otroligt duktig på det du gör och inspirerar mig verkligen. Kul att du satsar ännu mer på resor. Jag måste berätta att jag blev så sugen på din Game of Thrones-resa så nu har jag fått hela min familj med min mamma, hennes man och min lillebror att smida planer om detta. Vi tänkte köpa flygbiljetter till Belfast och sedan eftersom ingen av oss vill köa bil boka några heldags utflykter till inspelningsplatserna. Har du några råd att ge förutom det du skrivit i ditt reportage. Vilket bolag får vi ut mest av när det gäller utflykterna och visst fanns det någon restaurang som hade Game of Thrones-tema. Ligger den i närheten av Belfast. Har inte bokat något ännu men kommer göra det inom kort.

  Kram

  • Tusen tack söta du, vad fint skrivet och vad glad jag blir!!😍 Och sååå kul att jag kunnat inspirera med Game of Thrones-resan, den var verkligen magisk och ni kommer säkert få det helt fantastiskt! Att köra bil är helt klart smidigast och ni kan enkelt ta er runt mellan de olika plasterna. Jag skulle framförallt tipsa om att ladda ner Game of Thrones-appen med locations (tror den heter GOT NI) så att ni kan planera vilka inspelningsplatser ni vill besöka innan. Jag skulle även tipsa om att åka till Giant’s Causeway som ligger nära inspelningsplatsen Ballintoy Harbour samt den kända repbron Carrick-a-Rede. Nu har jag själv inte sett Giant’s Causeway, men det skulle bli det första jag åkte till nästa gång. Vad jag gäller guide vill jag verkligen tipsa om Winterfell Tours! På alla andra inspelningsplatser känns det som att man lätt kan åka runt och uppleva allt själv men i Winterfell (där så extremt mycket spelats in) var det guld värt att ha en guide! 😀 Är det något annat du skulle vilja ha tips om? Jag har så många bilder och har fler inläggsidéer på G om Nordirland och Game of Thrones-resan. Om du har tips eller fler frågor får du mer än gärna dela med dig!
   Kram och stort lycka till med all planering!

  • Nämen ååh tack så mycket Emma, vad roligt att du gillar mitt upplägg. jag funderade själv på om det blev för rörigt 😂 Men det är så årt att bara välja ut EN bild från varje månad. Hoppas du fått en grym start på nya året! Kram

 3. Vad mycket du har hunnit med 🙂 Fina minnen!
  Så roligt med tillbakablickar, det är lätt att man bara kör på i full fart framåt hela tiden, så då är det kul att pausa lite och blicka tillbaka på alla härliga saker man faktiskt har gjort 😀
  Hoppas vi hinner ses det här året 🙂
  Kram

  • Visst är det kul med tillbakablickar ibland, speciellt i början av ett nytt år tycker jag 🙂 Hoppas du hade ett underbart 2016 och får ett ännu bättre 2017! Vore verkligen kul att ses 😀 Det måste vi planera in!
   Kram

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.