This post is available in
fotoappar-bast-i-test

Här är apparna som tar dina mobilbilder till högre höjder. Korta skärpedjup och snygga filter gör att bilderna lika gärna skulle ha kunnat komma från en systemkamera.

Jag insåg precis att alla mina favoritappar inom foto och redigering har jag köpt i AppStore. Även om det finns en uppsjö av gratisappar inom foto och redigering så är det en stor skillnad mellan betalversionerna och gratisversionerna. Lägg ut 7 eller 15 kr så har du möjlighet att finjustera och anpassa allt efter just din bild i betydligt större utsträckning. Här är de tre bästa apparna enligt mig!

camera+

Camera+
Det här är den fotoapp jag använt längst. Det finns massor av snygga filter och effekter som gör din mobilbild betydligt snyggare. ”Depth of field” och ”Clarity” är mina två favoriter. Den första gör bakgrunden oskarp och motivet skarpt medan ”Clarity” ofta ger en Wow-effekt med mer kontrast och skärpa i bilden.

afterlight

Afterlight
Om du gillar Photoshop så är detta  ett måste. Den här appen har allt! Du kan exempelvis finjustera ljus, kontraster, färger, skärpa och lägga till vinjetter och ramar. Det jag gillar mest är dock att det finns så otroligt många snygga filter som man kan justera opaciteten på. Det finns dessutom ”light leak” och annat roligt att piffa till sina bilder med.

afterfocus

AfterFocus
En grym app som ger effekten av en systemkamera. Med några klick kan du nämligen få ett kort skärpedjup och låta bakgrunden bli oskarp. Du kan även lägga till en realistisk bokeh, finjustera filtereffekter och låta bakgrunden bli svartvit – men behålla motivet i färg.

fotoappar-fore-efter

På gratisfronten kan jag tipsa om PS Express och Pixlr-o-matic, men om du frågar mig – lägg ut några enkronor och satsa på att köpa fotoappar istället!

Vilka är dina bästa fotoappar? 🙂

1 KOMMENTAR