Senaste inläggen

11 Enkla Nagelidéer till Sommaren

11 Enkla Nagelidéer & Nageldesigner till Sommaren

Inlägget presenteras i samarbete med L.Y.X Cosmetics

Från förtrollande blått, till tropiskt turkost och soligt gult. Vilken färg bär du på dina naglar i sommar? Här kommer en snabb guide till enkla manikyrer och nageldesigner som du kan matcha till hettan. 

Jag har använt mig av L.Y.X Cosmetics vattenbaserade nagellack Lacqua, akryllacket Lackryl och Chromepulvret Lachrome. Men du kan givetvis använda det du har hemma. Denna guide är för somrig inspiration och i hopp om att du ska våga sätta lite mer färg på dina naglar.

#Fiesty – Festligt rosa naglar

L.Y.X Cosmetics Lacqua Fiesty - Pink Nail PolishL.Y.X Cosmetics Lacqua Fiesty - Pink Nails

Lacqua Fiesty

Vem kan få nog av rosa? Till sommaren känns det såklart extra aktuellt att satsa på rosa naglar. Det är en så somrig färg som passar lika perfekt till söta klänningar som till en tuff skinnjacka kyliga sommarkvällar. Laqua Fiesty är ett läckert rosa nagellack som går mer åt det lila än det traditionella röda hållet.

Läs också: Så fixar du en chic Lacqua-manikyr

#SunGlasses – Glassigt gula naglar

Lackryl Sunglasses - Yellow Nails

Lackryl 171 Sunglasses

Gult som solen eller gult som en hemmagjord isglass av apelsinjuice. När du fått lite färg finns det inget snyggare än soligt gula naglar som framhäver brännan.

#HighHeals – Blingande blå naglar

Lackryl High Heals Glittering Blue NailsLackryl High Heals Glittering Blue NailsLackryl High Heals Glittering Blue Nails

Lackryl 327 High Heals

Satsa på ett glittrigt nagellack som kan glänsa i solen! Om jag bara fick ha ett enda lack i hela mitt liv skulle jag just nu svara Lackryl High Heals. Det är ett otroligt smickrande, glittrande, glänsande och vackert nagellack som får mig att le med bara en titt på mina naglar. Det glittrande blå lackryllacket är förtrollande fint och mitt absouta favoritlack just nu.

#SkyFling – Tropiskt turkosa naglar

Lackryl Sky Fling Turquoise NailsLackryl Sky Fling Turquoise Nails

Lackryl 138 Sky Fling

Åh turkost! Det är så himla fint med skimrande turkosa naglar. Lackryl Sky Fling glänser lika mycket som ett tropiskt vatten och hör också till en av mina absoluta sommarfavoriter.

#JustTell – Läckra lila naglar

Lackryl Just Tell Purple NailsLackryl Just Tell Purple Nails

Lackryl 356 Just Tell (← adlink)

Lila tycker jag också är en alldeles underbar nagelfärg till sommaren. Om du vågar, kör på typ 50 shades of purple och matcha dina lila naglar med ett lilatonat läppstift och en temporär lila hårfärg.

#Flowerista – Rosigt röda naglar

Lacqua Flowerista Red Nail Design Lacqua Flowerista Red Nail Design

Lacqua Flowerista | Röd Lachrome | Nagelstenar | Striping Tape

Röda naglar är lika snyggt året om. Ett enkelt sätt att piffa till dina röda naglar i sommar är att dekorera mera. Gör nail art, applicera stenar, striping tape eller något annat kul. Jag lackade alla naglar med Lacqua Flowerista och gjorde en nagel extra glänsande med det röda Lachrome-pulvret (ska egentligen appliceras på svart lack för riktig Chromeeffekt, men ger en läcker skimrande effekt på andra lack också). De andra naglarna dekorerade jag med nagelstenar och striping tape – sedan fixerade jag allt med Lacqua Under- & Överlack. Bland det bästa när denna typ av manikyr är gjord med Lacuqua är att du enkelt kan dra bort hela manikyren (med stenar och allt) – när du känner för det. Lacqua är dessutom fuktighetsbevarande och håller i upp till tre veckor.

Läs också: Så fixar du chromenaglar med Lachrome

#CapriCorne & #Maggz – Enkel mix av två nyanser

Lackryl Capri Corne & Maggz - Orange Nail Design

Lackryl 38 Capri Corne | Lackryl 194 Maggz

Om du står i valet och kvalet mellan två nyanser av samma färg – kör på båda! Jag lackade till exempel alla naglar utom ringfingret i orangea Capri Corne och körde på den knalligare orangea, Maggz på ringfingret. För att binda ihop looken lite mer gjorde jag några snabba streck-dekorationer med Maggz.

#MatteTipTop – Matta ombrenaglar

Lackryl Matte Blue Ombre Nails Lackryl Matte Blue Ombre Nails

Lackryl 338 Sky Fling | Lackryl 327 High Heals | Vitt nagellack | Lackryl Matte Tip Top

Ett annat busenkelt sätt att uppdatera din manikyr på när du står i valet och kvalet mellan två nyanser är att köra på en ombre. Använd en ren pensel eller liten svamp för att tona ut färgen. För att uppdatera din manikyr ytterligare – applicera ett matt topplack på naglarna. Jag lackade mina naglar med Sky Fling och gjorde sedan en ombre med High Heals. Sedan dekorerade jag två naglar på varje hand med ett vitt nagellack och avslutade looken med att applicera Lackryls matta topplack över alla naglar.

#OhMama – Enkel glitterombre

Lackryl Oh Mama Purple Glitter Ombre

Lackryl 545 Oh Mama | Lackryl 180 Star Bright

Från matt till glossigt och glitter. Ett av de absolut snabbaste sätten att göra något kul med naglarna är att göra en ombre med ett glittrigt nagellack. Det är bara att dra ner eller upp glittret från toppen eller botten av naglarna. Ett hett tips till dig som har gelenaglar eller akrylnaglar är att dölja utväxten med en glittrig ombre. Satsa gärna på ett glittrigt lack med lite större flingor så hjälper strukturen till att dölja din utväxt.

#Longing – Blänkande blå naglar

Blue Lachrome & Lacqua Longing Blue Manicure

Lacqua Longing | Lacqua Midnight | Blå Lachrome Lacqua Under- & Överlack

Som ni kanske märker är jag väldigt inne på blått, turkost och lila. Om du inte kör på glittrande eller matt – satsa på en glänsande nyans. I manikyren ovan har jag även gjort två naglar extra blåglänsande med det blåa Lachromepulvret. Dekorera med ett vitt nagellack för att sätta din egen touch på din manikyr.

#FullBloom – Förtrollande lila naglar

Lacqua Full Bloom & Lachrome - Purple Chrome & Glitter NailsLacqua Full Bloom & Lachrome - Purple Chrome & Glitter Nails

Lacqua Full Bloom | Lacqua Midnight | Lila Lachrome | Lacqua Under- & Överlack | Nagelstenar

Är inte dessa lila nyanser bara helt förtrollande? Jag har ingen aning om varför, men jag tänker av någon anledning på Jasmine i Aladdin när jag ser glittrande Full Bloom. Det är som en magisk, arabisk natt. På ringfingret applicerade jag Lila Lachrome över Lacqua Midnight och även det blev så läckert. Eller vad tycker ni? [td_smart_list_end]

Vilken av dessa nagelidéer är din favorit till sommaren? 🙂


En weekend i Bukarest: Så upplever du bäst Rumäniens huvudstad

Experience Bucharest Travel Guide

Disclaimer

Planerar du en resa till Bukarest? Inte? Det borde du göra! Rumäniens huvudstad kan nog vara Europas mest underskattade stad och borde definitivt finnas med på din bucket list.

Bukarest brukar också kallas för ”Nya Berlin” och ”Lilla Paris”, men det är bara smeknamn som passar ett första ögonkast på Bukarest. Detta är en fascinerande stad av kontraster med sitt eget, unika, hjärta och atmosfär.  Du kan bli helt förtrollad om du bara vet var du ska titta. Många av sevärdheterna finns inte med på de traditionella reseguiderna till Bukarest, utan är dolda överraskningar som lokalbefolkningen glatt delar med sig av – om du bara frågar. Beautiful building in Bucharest, RomaniaDu kanske snubblar in i en passage och finner dig själv blicka up mot en himmel av färgglada regnbågsparaplyer. Eller så kliver du oväntat in i den vackraste bokhandeln du någonsin sett. Eller så kanske du ser hela staden dansa av glädje på gatan en lördagskväll. Med så många kommunistiska kvarter kan Bukarest tyckas vara en väldigt tråkig och grå stad jämfört med andra europeiska städer. Men det är också en stor del av Bukarests charm. Du hittar skönhet på de mest oväntade platserna. Bakom dessa intetsägande fasader finns en värld av färger, härliga gröna parker, kreativa caféer och eleganta byggnader. Om någon bara hade berättat hur du kan uppleva Bukarest, hade jag nog besökt staden för flera år sedan. Det är en perfekt stad att resa till för en weekendresa och du får väldigt mycket för dina pengar.

Med det i åtanke är även tiden att besöka Bukarest nu. Innan resten av världen upptäcker denna stads gömda pärlor.


BÄSTA SAKERNA ATT SE & GÖRA I BUKAREST, RUMÄNIEN

View of Bucharest, Romania

Parlamentspalatset – The Palace of Parliament

Palace of the Parliament, Bucharest, RomaniaPalace of the Parliament, Bucharest, Romania

Parlamentspalatset i Bukarest är världens näst största administrativa byggnad (efter Pentagon) och den tidigare diktator Nicolae Ceauşescus mest ökända skapelse.

Palatset byggdes 1984 och är en av de mest kontroversiella byggnaderna i Rumänien. Det är en symbol för makt liksom en påminnelse om den kommunistiska eran. Standing in front of Palace of Parliament, Bucharest, RomaniaMen palatset byggdes inte utan stora uppoffringar. Byggandet krävde tusentals liv och har rivit mycket av Bukarests historiska distrikt, inklusive 19 ortodoxa kristna kyrkor, sex judiska synagogor och tre protestantiska kyrkor. Parlamentspalatset är även känt som ”the People’s House” och representerar den tyngsta byggnaden i världen liksom en av de mest extravaganta och dyra byggprojekten i mänsklighetens historia. I den massiva byggnaden finns 1 100 rum på en yta av 330.000 kvadratmeter. Allt är konstruerat av 700 000 ton stål och brons kombinerat med 1 miljon kvadratmeter marmor, 3 500 ton kristallglas och 900 000 kvadratmeter trä. Trots allmänhetens förakt, kan du inte missa detta palats i Bukarest. Oavsett om du vill eller inte. Byggnaden är så stor att den till och med är synlig från månen. Inträde är genom guidade tur från 25 lei (ca 5,50 euro). Boka i förhand och ta med ditt pass.

Gamla Stan – The Old Town

Bucharest's Old Town, Centru Vechi (the Old Centre),
Lokalborna kallar också Bukarests Gamla stad för Centru Vechi
Bucharest's Old Town, Centru Vechi (the Old Centre), Gamla stan i Bukarest kallas också Lipscani efter huvudgatan som korsar området. Det är också något du inte kan missa när du besöker Bukarest. Den gamla staden är ironiskt nog väldigt ny. Medan byggnaderna i Gamla Stan daterar hundratals år tillbaka, var bland annat de kullerstensgatorna lagda under 2011. Anledningen till att du borde besöka Gamla stan är dock på grund av alla söta och mysiga caféer, trendiga restauranger och unika shoppingmöjligheter. På kvällen är det också the place to be när alla coola pubar, klubbar och ”shoterier” öppnar.

Carturesti Carusel

Carturesti Carusel, Bookshop in Bucharest, Romania
Photo: Helena Gunnare
Carturesti Carusel, Bookshop in Bucharest, Romania Carturesti Carusel, Bookshop in Bucharest, RomaniaAdress: Strada Lipscani 55 I Bukarests gamla stad hittar du också en av de vackraste bokhandlarna du någonsin kommer att kliva in i. Den heter Carturesti Carusel och är en bokhandel på sex nivåer som öppnades 2015. Bokhandeln är också känd som ”karusellen av ljus” och innehåller mer än 10 000 böcker, en multimediakällare, ett galleri för samtidskonst och en bistro på översta våningen. . Vad som är så speciellt med denna butik är den eleganta och fantastiska interiören. Det är vackert dekorerade vita kolumner, förtrollande spotlights och drömmande vita spiraltrappor som går upp till balkongen på första våningen. Det är så fint! Njut av en hemmagjord lemonad som serveras i bistron, kolla in de roliga presenterna i affären och andas in den sagolika atmosfären.

Acuarela Bistro

Acuarela Bistro in Bucharest - Umbrellas & WatercolorHot White Chocolate with Berries at Acuarela Bistro in Bucharest Det finns så många coola, trendiga och kreativa kaféer i Bukarest att det kan vara ganska svårt att välja vart man ska gå. Min bloggkompis Helena och jag kollade upp de bästa alternativen på Instagram innan vi bestämde oss för att gå till Acuarela Bistro. Och låt mig berätta, det är ett av de bästa caféerna jag någonsin varit på! I en trädgård fylld med vintageprylar och en hippiebuss kan du göra en akvarellmålning medan du väntar på din mat – under en färgglad paraplyhimmel. Det är ett riktigt fotoparadis och en perfekt plats att koppla av på efter flera timmars turistande. Jag beställde en underbar mango-lemonad, en sallad och en gudomlig varm vit choklad med bär.

Pizza Colosseum

Pizza Colosseum - Coloful umbrellas in Bucharest Adress: Calea Victoriei, nr. 48-50 (Pasaj Victoria) En av de mest fotograferade platserna i Bukarest just nu är förmodligen Pizza Colosseum. Det är en pizzeria som ligger gömd i en passage under det mest färgstarka taket av regnbågsparaplyer. Att bara ta dig hit för att ta några bilder är värt det.

The English Passage (Pasajul Englez)

The English Passage in Bucharest Adress: Pasajul Englez Precis intill Pizza Colosseum finns en annan färgstark passage. Den heter The English Passage och leder dig rakt igenom en byggnad som byggdes som en bordell i början av 1900-talet. Om du är ett fan av hattar, missa inte heller den lilla hattaffären, Palaraii la mesterul Nicu, som ligger i hörnet av passagen.

Upplev Bukarests pulserande nattliv

Shoteria in BucharestBucharest nightlifePlecari Nightlife in Bucharest
Colorful shots in Bucharest
Färgglada ”shotails” på Shoteria
En av de saker jag var mest imponerad av i Bukarest var det pulserande och färgstarka nattlivet. Det spelar ingen roll om du vill njuta av en cocktail i stillhet på en gömd takterrass i solnedgången, festa som en rockstjärna eller ha den bästa kvällen ute med dina vänner. Det finns så många alternativ för alla! Rumäner vet hur man festar och bara i den Gamla stan finns det över 200 pubar och barer. Våra kvällar i Bukarest började ofta på en sky bar (som Pura Vida) eller på en takterass, och fortsatte sedan på en ”shoteria” för att avslutas på en klubb – som Player Club och Expirat. Om du är i Bukarest under en helg, missa inte flashmob-dansen i Gamla stan (framför Pura Vida Hub). Varje lördagkväll börjar nämligen folk dansa på gatorna. Det är underbart att uppleva och delta i. Hela området är fyllt med så mycket glädje och positiv energi. Och när du blir trött på att dansa, koppla av på The Little Bucharest Bar & Hostel. Vyn från barens balkong är fantastisk. Pricken över i:et i Bukarests nattliv är att det är så himla billigt. Du kan få ett glas öl från 6 lei och en shot för ca 10 lei.  
Bucharest - Dancing in the street
Bukarest dansar på gatorna varje lördag
Blue wine at a rooftop in Bucharest
Blått vin och ”önskningar” på en gömd takterass i Bukarest

Få nya perspektiv med en guidad tur

Giulesti Sarbi neighbourhood in Bucharest Det kan krossa ditt hjärta, men att gå en tur för att få nya perspektiv och mer förståelse är värt varenda öre. Du får upptäcka Bukarests gator genom ögonen på de som känner dem bäst: de människor som bor här. Du kan till exempel gå en rundtur med en tidigare hemlös som visar Bukarests huvudattraktioner och samtidigt lär dig om de utmaningar som följer med gatulivet i Bukarest. Du kan också bidra och göra skillnad genom att stödja en lokal välgörenhetsorganisation. Jag gick på Walk & Shoot Tour i utkanten av Bukarest. Med denna tur guidades vi av en lokal fotograf och fick möjlighet att ta bilder och samtidigt lära känna lokalbefolkningen och de områden vi besökte på ett sätt som jag aldrig kunde ha gjort själv. Vi besökte en familj i ett av Bukarests fattigaste stadsdelar, Giulesti Sarbi – liksom Roma Museum, ett övergivet tågspår och ett övergivet fort. Att se hur den fattiga familjen välkomnade oss med så mycket värme, leenden och skratt, trots att de kämpar varje dag för att bara leva, är något jag aldrig kommer att glömma.

Upptäck övergivna byggnader

Popesti Leordeni - Abandoned fort in Bucharest
I det övergivna fortet Fort 10 Leordeni – i utkanten av Bukarest.| Foto: Helena Gunnare
I och runt Bukarest finns flera övergivna byggnader och vackert förfall att upptäcka. Om du är intresserad av detta, skulle jag definitivt rekommendera att boka en rundtur och utforska dessa fotogena ställen med en guide. Nästa gång jag besöker Bukarest, kommer jag definitivt gå Beautiful Decay Tour. Det verkar så otroligt!

SHOPPING I BUKAREST

Antiquities & Handmade Market, Bucharest, RomaniaAntiquities & Handmade Market, Bucharest, Romania För den shoppingsugne finns många alternativ. Åk till exempel till ett av alla köpcentrum, som AFI Palace Cotroceni, Sun Plaza, Băneasa Shopping City, Plaza Romania och Unirea Shopping Centre. Om du gillar att fynda second hand och letar efter gömda skatter eller genuint rumänskt konstvärk, bege dig till Antiquities & Handmade Market som ligger inuti ett gammalt övergivet bibliotek i centrala Bukarest (Adress: Lipscani nr 25).
Romanian eggs and Romanian blouses
Två klassiska shoppingfynd i Rumänien: Dekorerade påskägg & rumänska blusar

Prova på det rumänska köket

Romanian Coffe - over hot sand
Traditionellt kaffe i Rumänien kokas över het sand.
Romanian cuisine
En vegetarisk huvudrätt med polenta och äppelpaj med russin och nötter till efterrätt.
Rumänska köket är mycket varierat med influenser från Turkiet, Grekland, Bulgarien, Ungern och Ryssland. På menyn hittar du många rätter med kyckling, lamm och fläsk – som serveras med ekologiska frukter och grönsaker.

Här är några tips att prova från det rumänska köket:

 • Ciorbă (soppa)
 • Mititei/Mici (kryddiga grillade korvar)
 • Chiftele (rumänska köttbullar)
 • Sarmale (fyllda kålrullar)
 • Ardei umpluţi (fylld paprika)
 • Saramura (grillad eller friterad fisk)
 • Cozonac de casă (kaffebröd)
 • Papanasi & gogosi (en munk-liknande dessert)
 • Ţuica (plommonbrandy)
 • Socata (söt läskedryck av ädelbär)

Åk på en dagstur till Transsylvanien och Dracula’s Slott

Authentic Romania Tours: Dracula's Castle, Castle Bran, in TransylvaniaAuthentic Romania Tours: Dracula's Castle, Castle Bran, in Transylvania Authentic Romania Tours: Peleș CastleOm du spenderar en längre weekend i Bukarest borde du planera in en resa till Transsylvanien och kryssa för Bran Castle (aka Dracula’s castle) från din bucket list. Du kan antingen åka på en guidad dagstur till Transsylvanien eller hyra en bil och köra dit själv. Dracula’s Slott är bara drygt en 3-timmars bilresa från Bukarest och längs vägen kan du också spana in det vackra slottet Peleș Castle in Sinaia liksom stanna för en lunch i Brasov.

Boende i Bukarest

Mercure Hotel Movie Room with popcorn machine in Bucharest Även om du har en väldigt liten budget kan du bo riktigt gott i Bukarest. Det finns en uppsjö av prisvärda ställen att bo på. Jag bodde på fyrstjärniga Mercure hotel i centrum (bara en kort promenad från Gamla stan och huvudattraktionerna). Jag checkade faktiskt in i ett av hotellens unika rum. Ett filmrum med röda sammetsgardiner, en hylla med filmer, filmcitat på väggen och … hör och häpna … en popcornmaskin! Det borde vara en standard i alla hotellrum. Priserna på detta fyrstjärniga hotell är från bara 230 lei per natt. Andra boendealternativ som jag hört mycket gott om är Pura Vida, InterContinental och Little Bucharest. Hitta fler hotell i Bukarest här

Little Bucharest Old Town Hostel

Fakta om Bukarest

Invånare: 1.8 miljoner

Valuta: Rumänsk leu (RON)

Tidsskillnad: + 1 timme

Språk: Rumänska

Så tar du dig till Bukarest: Direktflyg från Stockholm. Klicka här för att hitta billigaste flygresorna.

Att ta sig runt: Det är väldigt lätt att gå runt i Bukarest. Bukarest har också ett av Europas största kollektivtrafikssystem så det är lätt att komma runt. Dock är Uber väldig billigt och mycket bättre än att ta en taxi i Bukarest. Jag förlorade räkningen på hur många gånger jag och Helena tog en Uber. För en 10 minuters bilresa betalde vi aldrig mer än 8 lei.

Tips! Signa upp med Uber och få din första gratis resa med denna kod

Pin it! Spara min guide till en weekend i Bukarest till senare

Bucharest Travel Guide: What to see and what to do in Romania's CapitalBucharest Travel Guide: What to see and what to do in Romania's Capital
Disclaimer: Jag besökte Bukarest som en del av #ExperienceBucharest-konferensen. Som alltid är alla mina åsikter och tips mina egna.

7 Grymma anledningar att prova Electrosurf i sommar

ADARAS Blogazine test: Electrosurf - Elektriska surfbrädor Inlägget presenteras i samarbete med Live it Vem kan segla förutan vind? Vem kan ro utan åror? Electrosurf! Typ. Eller tja, med en eldriven jetbräda kan du kan surfa utan både vågor och vind i upp till 40 km/h. I samarbete med Sveriges största upplevelseföretag Live it har Simon och jag provat på deras hetaste – eller ska vi säga coolaste? –  sommarupplevelse. Electrosurf. Det är en surfbräda med batteridriven jetmotor som gör det möjligt att surfa på stilla vatten. Om du inte redan nu är övertygad om att prova denna aktivitet, spana in våra sju bästa anledningar till att testa Electrosurf NU!

Var en av de första att testa Electrosurf i Sverige!

Electrosurf - Eldriven surfbrädaElektriska surfbrädor, jetboards, är vattensportens senaste och hetaste leksak. Just Electrosurf är en ny upplevelse i Sverige som gör det lätt för dig att prova jetboard-surfing med hjälp av professionella instruktörer. Och visst är det något speciellt med att vara först på bollen … eller ska vi säga brädan? Vi hör till de första som testat Electrosurf i Sverige. Om du provar denna aktivitet i sommar hör du också till de coola kidsen som varit först ut.

Surfa utan vågor och vind

Electrosurf - Eldriven surfbräda Tänk att kunna surfa på stilla vatten! Sagt och gjort. Att faktiskt surfa utan både vågor eller vind är en svårslagen frihetskänsla som bara måste upplevas.

Passar både nybörjare och vana brädåkare

ADARAS test: Electrosurf in StockholmHimla bra nog passar Electrosurf både dig som inte har några som helst erfarenheter av surfing – liksom dig som är van brädåkare. Du kan vara hur dålig eller hur proffsig som helst och ändå ha the time of your life. Brädan kan köras liggandes, på knä eller ståendes. Allt är tillåtet och helt och hållet upp till dig.

Surfa i upp till 40 km/h

Liveit - Electrosurf Electric SurfboardsÄven fast vattnet är stilla kan du glida fram i upp till 25 knop. Se landskapet swisha förbi och se de förvånande blickarna från alla landkrabbor.

Du får en adrenalinkick

Electrosurf - Eldriven surfbrädaMed gasen i botten får du garanterat en adrenalinkick. Känn vattenstänket och vinden som drar genom håret. Det här är sommaräventyr när det är som bäst.

Du kan surfa i alla väder

Electrosurf - Eldriven surfbrädaOkej, inte riktigt i alla väder. Om det åskar eller blir riktigt dåligt väder kan aktiviteten blir inställd. Men lite regn eller en kyla skadar inte. Med våtdräkt på kan du surfa även på den kallaste sommardagen.

Electrosurf är en superrolig upplevelse!

Liveit Electrosurf - Electric Surfboard Sist men inte minst. Den bästa anledningen till varför du borde testa Electrosurf i sommar är för att det är hur kul som helst och en upplevelse du inte kommer att glömma. Det spelar ingen roll om du klarar av att stå på brädan eller inte. Detta kommer garanterat locka till en massa skratt. Det är helt enkelt en perfekt aktivitet att göra ihop med kompisgänget, din partner, dejt eller familj i sommar.
Electrosurf in Stockholm
Dessutom är instruktörerna från Electrosurf väldigt snälla och glada

Praktiskt information om Electrosurf

 • Orter: Stockholm & Göteborg
 • Åldersgräns: 18 år (15 år med målsmans intyg)
 • Ta med: Badkläder och handduk – våtdräkt finns att låna på plats. All nödvändig utrustning ingår.
 • Tillgänglighet: juni – september
 • Varaktighet: 60 minuter, varav ca 40-45 minuter på brädan
 • Upplevelsen kan ställas in med kort varsel vid åskväder – men är inte känslig för regn.
 • Pris: 745 kr
Sugen på att veta mer eller boka din egen surfupplevelse?  Surfa in på Live its hemsida. Fler upplevelser hittar du också på Live its Instagram och Facebook!

Häng med på årets bästa tjejresa till soliga Dubai – 6–11 oktober 2017!

Ditt Dubai - Tjejresa till Dubai 2017 Vad sägs om att inta en frukost bland ökendynorna, koppla av med yoga på sandstranden, åka på en middagskryssning under skyskraporna och shoppa i världens största galleria? Den glittrande metropolen Dubai bjuder på det bästa av det mesta. Från shopping i världsklass till spännande ökenäventyr, hotellyx, fantastiskt klimat och strandliv.  Nu har du möjlighet att följa med på årets hetaste tjejresa och uppleva Dubai med dina bästa brudar. Oavsett om du åker med dina väninnor, mamma, syster eller på egen hand är denna resa all about girlpower. Här kan du lära känna och umgås med andra härliga tjejer och samtidigt semestra på topp. I programmet ingår skräddarsydd sightseeing i både Dubai och Abu Dhabi – liksom tid att utforska städerna på egen hand. Efter en frukost ute i öknen bjuds det på bootcamp och inspirationsföreläsning av svenska tjejer som bor och har karriär i Dubai. Ni tar er ut i öknen med fartfyllda jeepar och avslutar med gemensam lunch ute i sanddynerna. I programmet finns även yoga på stranden, ladies night-barrunda och välkomstmiddag på en båt i Dubai Marina. Som grädden på moset får du bo på ett av Dubais bästa Beach resorts, 5-stjärniga Habtoor Grand Beach Resort & Spa. Med på resan finns även en svensk Dubaiexpert som bjuder på tips och råd. Hallå, kan det bli bättre? Med både avkoppling, shopping, drinkar, träning, sandstrand och ökensand på schemat tror jag att detta blir en oslagbar upplevelse. Ditt Dubai - Tjejresa till DubaiDitt Dubai - Tjejresa till Dubai

I tjejresan till Dubai ingår:

 • Flyg t/r Stockholm med EMIRATES, ett av världens bästa flygbolag
 • 5 nätter i dubbelrum på 5-stjärniga Habtoor Grand Beach Resort & Spa.
 • Frukost samtliga dagar
 • Välkomstmiddag i form av middagskryssning på Dubai Marina med läsk och vatten
 • Transfer t/r flygplatsen
 • 1 yogatimme på stranden
 • Barrunda a la ladies night med transfer till två utvalda barer och minst 4 st drinkar
 • Ökenupplevelser; jeepsafari, bootcamp, frukost, 2st inspirationsföreläsningar, lunch på ökencamp
 • Heldagssightseeing i Dubai & Abu Dhabi inklusive avslut med träning på den berömda F1-banan. Pris per person: 14 895 SEK
För mer info och bokning, surfa in på: dittdubai.se/tjejresan-6-11-oktober

ADARAS guide till Alanya – Sevärdheter & äventyr på Turkiets riviera

Guide till Alanya i Turkiet - Sevärdheter & Äventry |ADARAS reseguide Disclaimer Med över 300 soldagar om året, pulserande nattliv, fantastisk mat, genuin gästvänlighet, ljusa stränder och en massa äventyr runt hörnet är det inte konstigt att Alanya länge varit en svenskfavorit. Här kommer du långt för pengarna och här finns något för alla. Jag och min lillasyster Sanna åkte till Alanya i april för vår första smak på Turkiet. Med både avkoppling, äventyr och en utflykt till en av mina drömdestinationer, Kappadokien, på schemat var våra förväntningar på Alanya höga. Och vi blev inte besvikna. Palm trees against sunset in Alanya, Turkey Här är vår guide till Alanya och Turkiets vackra riviera!

Sevärdheter i Alanya

Damlataş Cave

Damlataş Mağarası Cave
Damlataş Cave in Alanya, Turkey
Det spelar ingen roll om du är här på sommaren eller vintern. Temperaturen i Damlataş Cave alltid är 22,3 °C.
Damlataş Cave in Alanya, TurkeyEn av måste se-attraktionerna i Alanya är denna monsterlika droppstensgrotta som upptäcktes av en slump 1948. Grottan heter Damlataş Cave och ligger lägligt nog precis intill den fina Damlataş-stranden. Att gå in i grottan är som att hamna direkt i ett stort sjömonster. Här sticker tusentals stalaktiter och stalagmiter ut som skräckinjagande huggtänder. För att förstärka creepy-faktorn ytterligare får grottan ett skrämmande sken av lampor som är utplacerade på marken. Vid öppningstiden är vi helt ensamma i grottan, med undantag från en vänlig dam som sitter på en bänk och pekar ut de bästa fotoplatserna åt oss. Hon har astma och är här efter läkarens rekommendation. Damlataş grotta är nämligen också känd som ”asthma-cure cave” och ska vara väldigt bra för både astmatiker och personer med luftvägsproblem. Damlataş Cave in Alanya, Turkey Om du gillar grottor får du såklart inte missa Dim Cave-grottan också. Den ligger drygt en halvtimmes bilresa från Alanya i Dim River-dalen och är uppskriven på vår lista över måste se-saker vid nästa resa.

Alanya Castle (Alanya Kalesi)

Alanya Castle - with flowers in the foregroundView from Alanya Castle (Alanya Kalesi) Old cannon - at the Castle of Alanya, TurkeyPå den klippiga halvön i stadens hjärta är Alanyas slott. Det är en fascinerande och historisk symbol som även bjuder på några av de vackraste panoramautsikterna över Alanya. Att bara strosa längs de imponerande försvarsmurarna som ringlar ned från citadellet är en trevlig upplevelse. Ett tips är att packa med solskydd, ta en taxi eller buss upp till slottet och sedan gå upp till den högsta utsiktsplatsen. Efter att du sett Alanya från ovan – passa även på att pricka av Red Tower och The Old Shipyard i samma veva. Allt hör till Alanyas slott. Inträde: 10 TL Alanya Castle viewpoint
Purple balayage & #Colorfulhair with L'Oreal Professionnel
Vid en av slottets vackra utsiktsplatser

The Old Shipyard (Tersane)

The Old Shipyard (Old dockyard) in Alanya, TurkeyGirl with purple hair in The Old ShipyardAlanya Castle (Alanya Kalesi) by night The Old Shipyard (eller dockyard) är också en sevärdhet du inte får missa. Det är ett så vackert ställe som bjuder på några av Alanyas bästa fotoplatser – liksom en lugn och härlig atmosfär. Känn doften av vild timjan som växer längs slottsväggarna. Ta med en picknickkorg och njut av utsikten på en klippa – eller koppla av vid den intilliggande stranden. Precis vid The Old Shipyard finns även mysiga smågator där höns strosar omkring fritt och där du kan köpa färskpressad apelsinjuice. Inträde: 5 TL

Red Tower (The Kızıl Kule)

Red Tower in Alanya
Det Röda tornet – sett från The Old Shipyard
Castle view from The Kızıl Kule (The Red Tower) in Alanya, Turkey
Utsikt från The Kızıl Kule
Red Tower in AlanyaDet historiska röda tornet (The Kızıl Kule) är något du inte får missa. Detta anses vara symbolen för Alanya och pryder till och med stadens flagga. Ta de branta trappstegen upp till tornets topp och spana in ännu en fantastisk panoramautsikt. Inträde: 5 TL

 

The Kızıl Kule (Red Tower)

Archaeology Museum

Om du är intresserad Romarriket och grekisk mytologi kan ett besök till det arkeologiska museet vara något för dig. Museet är uppdelat i två sektioner med arkeologiska och etnografiska artefakter. Inträde: 5 TL

Att göra & Aktiviteter i Alanya

Jeep Safari i Taurusbergen

Jeep Safari Tour in Alanya, TurkeyAlanya MountainsJeep Safari Tour in Alanya, TurkeyJeep Safari Tour in Alanya, Turkey

Att utforska de ståtliga Taurusbergen i en jeep – med partymusik dundrades ur högtalarna är något jag kan rekommendera alla att göra.
Waterfall by Camlibel Piknik
Camlibel Piknik var en av alla stopp vi gjorde under jeepsafarin
Tänk dock på att det kan vara en guppig åktur när Landrovern lämnar vägen – men det är såklart en stor del av det roliga också. Vi spenderade en halvdag i Alanya med Elit Tuzim Tour och upptäckte en massa magiska och gömda platser som vi aldrig hade hittat annars (mer om det senare!). Vad sägs till exempel om att äta nutellapannkakor i ett undangömt café i skogen eller att ta ett svalkande dopp i en park – med ljudet av vattenfall som sällskap? Resan med Elit Tuzim Tour kostar runt 115 TL. Glöm inte att ta med vatten, solskydd – och eventuell baddräkt om du vill ta ett dopp.

SUP – Stand Up Paddling Tour

Alanya Stand Up Paddle (SUP) tour

Sup Tour in Alanya - Stand up Paddling
Foto: Barış Dülgar
En annan rolig aktivitet som innebär både sightseeing och träning är stand up paddling (SUP). Trots att inte vädret var på vår sida och himlen var grå, var det ett underbart sätt att börja dagen på! Klart vatten och Alanyas slott och röda tornet i bakgrunden – det är en perfekt miljö för SUP. Med lite tur skymtar du havssköldpaddor här. Barış från Alanya Surf Team gjorde upplevelsen extra rolig. Han är en grym guide och tar ruskigt coola undervattensbilder (kolla bara hans Instagram!). Två timmar kostar runt 50 TL och inkluderar både utrustning och bilder.

Sola & Bada

Beach life in Alanya - Girl wearing Hunkemöller bikini

Vad vore en resa till Alanya utan sol och bad? Den mest kända stranden är Kleopatrastranden som är en 2 kilometer lång ljus sandstrand. Kleopatrastranden har fått sitt namn efter den Egyptiska drottningen med samma namn som sägs ha stannat till här för att ta sig ett dopp. Vi hann tyvärr inte besöka denna pärla, men bilden ovan till vänster är från den vackra Damlataş-stranden och bilden till höger är tagen vid stranden intill vårt hotell.

Koppla av med turkisk hamam

Spa at Sunprime C-Lounge
Vi kopplar av med turkiskt te mellan hammam och massage på Sunprime C-Lounges spa-avdelning
Turkiskt bad, hamam, hör såklart också en resa till Turkiet till. Det är den turkiska varianten av ångbad och handlar helt enkelt om rengöring och avkoppling. Du blir skrubbad från topp till tå, intvålad med ett härligt lödder som gör huden len och fin och sedan masserad med oljor. En bättre och mer avstressande början eller slut på semestern är svår att finna (på köpet får man dessutom en solbränna som varar längre). Jag och Sanna lyxade till det med både hamam, bastu och en 60 minuters (himmelsk) massage på vårt hotell (Sunprime C-Lounge). Hela behandlingen kostar runt 280 TL. Det är värt varenda krona.

Segla med ett piratskepp i Alanya

Alanya Pirate Ship Boat TourAlanya Pirate Ship Boat TourAlanya Pirate Ship Boat Tour Så turistigt men så coolt! Piratskeppen står prydligt uppradade i Alanyas hamn och bara väntar på att bli ombordstigna. Hoppa på för sol, bad, chill och för att ta in Alanyas kustlinje från andra vinklar. Det finns också havsgrottor att utforska. Vi hade typiskt nog otur med vädret och båtturen blev inställd på grund av blåst. En backupplan kan vara en bra idé.

Åk på en utflykt till Kappadokien

Cappadocia Hot Air BalloonsHot Air Balloons in Cappadocia, Turkey Sex timmar med buss från Alanya finns en av de mest magiska platserna jag besökt i hela mitt liv. Kappadokien. Det är inte bara det historiska och surrealistiska landskapet som är värt ett besök i sig själv. Här kan du även se hela himlen fyllas av luftballonger i soluppgångens ljus. Räkna med minst två dagar i Kappadokien. Här finns oerhört mycket att upptäcka och se. Från underjordiska städer till ”Fairytale chimneys”. Att vara här är som att vara i en saga. Vi åkte på en 2-dagarsutflykt med Kitabus tour.

Shopping i Alanya

Shopping in Alanya Undvik turistfällorna och ge dig istället ut till bakgatorna och mer lokala butiker. Här blir du, enligt tradition, erbjuden en kopp turkisk te när du kliver in i en butik. Spana in turkiska mattor, lampor, smycken, tvålar och turkiska klädmärken (som ska vara tillverkade med riktigt bra kvalitét). Ett lokalt shoppingtips i Alanya är Green Body som säljer handgjorda multifunktionella tvålar (sabun) som kan användas både som shampoo, duschtvål och som (hör och häpna) – tandkräm! Turkish soap (Sabun) at Nature Han StoreNature Han Store

Besök Cuma Bazaar (Alanya Market)

Alanya MarketAlanya Food Market Om du är i Alanya en fredag har du turen att kunna fynda på fredagsmarknaden, Cuma Bazaar. Här hittar du allt från färska frukter, teer och grönsaker till kryddor och nötter. Passa på att mingla med lokalborna och bunkra upp inför strandhänget med vattenmelon och jordgubbar. Och glöm inte att pruta.

Smaka på det turkiska köket

Turkish Food in Alanya Maten i Turkiet är verkligen helt fantastisk. Så smakrik och varierande. Sanna och jag blev framförallt besatta av turkiskt äppelte och tackade ja varje gång vi fick frågan om vi ville ha en kopp (vilket var flera gånger per dag). Turkish Apple TeaAtt vara vegan (som Sanna) är heller inga problem. Det är lätt att frossa i färska grönsaker och frukter. Som middagsställe kan vi varmt rekommendera restaurangen Kaleici Meyhanesi som ligger nära Red Tower och bjuder på en underbar utsikt och riktigt grym meze. Ett annat hett restaurangtips är Dicayi Pinarbasi Alabalik Restaurant som ligger i bergen, drygt 22 kilometer från Alanya. Här kan du luncha i en mysig pergola bland kuddar och med ett vattenfall i bakgrunden. Om du behöver kyla ner dig kan du ta ett dopp i Dimclay River och blir det för kyligt kan du ta ett bord inomhus intill en brasa.
Lunch och äppelte i restaurangen Dicayi Pinarbasi Alabaliks mysiga paradismiljö
Dimcayi Pinarbasi Alabalik Restaurant
Ett svalkande dopp i floden eller en sittplats vid brasan inne på Dicayi Pinarbasi Alabalik?

‘Delights’ att prova när du är i Turkiet:

 • Turkiskt äppelte
 • Dondurma (Turkisk glass)
 • Turkish delight
 • Baklava
 • Dolma
 • Meze (smårätter)
 • Döner kebab
 • Börek (pirog)
Turkish Ice Cream
Åk inte hem innan du provat turkisk glass.

Boende i Alanya

Sunprime C-Lounge in Alanya

Sunprime C-Lounge in Alanya

Vi checkade in på det 4-stjärniga all-inclusive hotellet Sunprime C-Lounge. Det är ett riktigt snyggt och fräscht hotell som ligger i utkanten av Alanya. Hotellet är bara två år gammalt, har en riktigt snygg retromodern design, supertrevlig personal, egen beach och en helt amazing buffé. Hotellet är barnfritt (åldersgränsen är 16 år), och det är perfekt för dig som vill ha lugn och ro.

Sunset at Number 1 Beach in Alanya

Flyg till Alanya

Turkish Airlines in Sunset at Instabul airport Den närmaste flygplatsen är Gazipasa som ligger drygt 45 minuter från Alanya. Alternativt kan du flyga till Antalya flygplats men då får du räkna med en drygt 2,5-3,5 timmar lång transfer till Alanya. Jag och Sanna flög med Turkish Airlines till Istanbul och sedan direkt till Gazipasa. Det var en väldigt smidig och enkel flygresa. Flygplatsen Gazipasa är liten så allt går rätt snabbt när man väl är där.

Fakta om Alanya

Flyg till Alanya: ca 4 timmar från Stockholm Invånare: ca 100 000 Valuta: Turkisk lira (TL – Türk Lirası) Språk: Turkiska Bästa tiden: Sommarvärme från maj till oktober Tidskillnad: + 1 timme  

Har du några resetips i Alanya?

Är det något jag glömt i min guide eller något jag måste spana in nästa gång? Dela gärna med dig av dina bästa Alanya-tips i en kommentar. Gillar du detta inlägg? Dela det gärna på Facebook!

Pin it! Spara min guide till Alanya

Guide till Alanya - Sevärdheter och äventyr i Turkiets Riviera
Vi åkte till Turkiet i samarbete med Alanya Tourism & Promotion Foundation, Turkiska Ambassadens Kultur och Turisminfo, Kultur och Turism Ministeriet i Turkiet samt Sunprime C-Lounge Hotel. Alla åsikter och tips är, som vanligt, mina egna.

ADARAS testar: #Colorfulhair & lila balayage med L’Oréal Professionnel

Girl with purple balayage standing under pink cherry blossoms Disclaimer Det har aldrig varit så lätt att prova en ny hårfärg. Med ett tillfälligt resultat kan du äntligen ge uttryck för dina vilda fantasier och prova allt från sockervaddsrosa till isigt mintgrönt och marinblått hår. Eller varför inte göra slingor med olika nyanser? Nu i vår har L’Oréal Professionnel lanserat #Colorfulhair. Det är en färgbehandling som görs på salong och som låter dig testa en temporär hårfärg. Resultatet? Det håller i upp till 15 hårtvättar. Tänk på detta som den nya sortens makeup!

7 olika nyanser – mängder av möjligheter

#Colorfulhair with L'Oreal Professionnel
#Colorfulhair finns i färgerna Navy blue, pink sorbet, electric purple, iced mint, caribbean blue, hypnotic magenta och sunset coral.
L’Oréal Professionnels nya hårfärgsserie innehåller 7 färgstarka nyanser samt en clear-nyans som kan göra nyanserna pastelliga. Eftersom färgerna kan kombineras med varandra är möjligheterna oändliga. Läs också: 24 timmar i Paris med L’Oréal Professionnel Colorful hair inspiration Här är lite hårfärgsinspo från L’Oréal Professionnels event i Paris som jag var på tidigare i vår.

ADARAS testar: #Colorfulhair på salong i Stockholm

#Colorfulhair with L'Oreal Professionnel Nu är det upp till test! Det är en regnig aprildag när jag kliver in på Preston Hair på Östermalm i Stockholm för att testa den nya hårfärgsserien som precis landat på salongen. Tillsammans med en kopp kaffe börjar jag min hårförvandling med en konsultation med Elyn från L’Oréal Professionnel. Jag visar upp bilder på hårfärger jag gillar. Det är allt från isigt blått till lila. Tyvärr är mitt hår för mörkt för en blå hårfärg, men vi kommer överens om att satsa på en lila balayage med lite rosa inslag. Spännande va? Purple balayage & #Colorfulhair with L'Oreal Professionnel at salon in Stockholm Resultatet?

Före & Efter: Lila balayage med L’Oréal Professionnel #Colorfulhair

Before & After Purple balayage & #Colorfulhair with L'Oreal Professionnel Så här blev det före och efter #Colorfulhair. På riktigt, hur snyggt? Jag känner mig som en helt ny människa med denna roliga hårfärg. Den fick inte bara mig att le utan även främlingar att dra på smilbanden och kasta en extra blick på mitt hår. Färg kommer alltid att vara kul och liva upp vilken grå dag som helst.

#Colorfulhair Efter 1 tvätt

Purple balayage & #Colorfulhair with L'Oreal Professionnel
Rockar min nya hårfärg i Alanya | Foto: Sanna Eriksson
Purple balayage & #Colorfulhair with L'Oreal Professionnel Efter en tvätt har bara pyttelite av den intensiva färgen försvunnit. Jag är i Alanya med min lillasyster och älskar hur solen lyser upp mitt hår extra snyggt.

#Colorfulhair Efter 2 tvättar

Purple balayage & #Colorfulhair with L'Oreal ProfessionnelPurple balayage & #Colorfulhair with L'Oreal Professionnel Ja tyvärr. Det var med väldigt sorgen blick jag såg hur vattnet forsade i lila när jag tvättade håret andra gången med färgbevarande shampoo och balsam. Ändå är hårfärgen nu väldigt snygg. Den intensiva färgen har försvunnit och hårfärgen är mer ”naturlig”. Den skiftar lite från lila till rött och rosa – beroende på ljus.

#Colorfulhair Efter 6 tvättar

Pastel purple balayage & #Colorfulhair with L'Oreal Professionnel Färgen fortsatte att tvättas ur. Efter min sjätte schamponering var håret så här pastelligt lila. Det är synd att hårfärgen försvinner rätt snabbt, men när det tonas ut så här snyggt är det svårt att bli besviken. Jag älskar denna pastelliga look!

#Colorfulhair Efter 9 tvättar

How to style jumpsuit from day to night
Under min resa i Rumänen är håret återställt till min ”vanliga” nyans. Foto: Helena Gunnare
Hur länge resultatet håller beror helt på hårfärg och ditt eget hår. Min hårfärg höll i drygt en månad (till efter nio tvättar). Sedan var i stort sett all färg borta. Det var bara en pyttelite tint av lila kvar i håret – men det var så lite att det inte ens fångades på bild.
Hot Hair Trends 2017: Colorful Hair
Två av mina #Colorfulhair-favoriter

Vad jag tycker om #Colorfulhair

Hur fantastisk är inte denna idé? Att se hårfärg som den nya sortens makeup är briljant! Nu kan vi äntligen lättare ge uttryck för färg-cravings och våga prova en ny hårfärg. Det är grymt att få konsultation och hjälp av en färgexpert på salong, men det är även den största nackdelen med denna behandling tycker jag. Om det gick att fixa #Colorfulhair-looken hemma själv hade det här varit den roligaste hårdprodukten i världshistorien. Nu blir det ju tyvärr, rätt pricey, att gå till salong minst varannan månad för denna ”hårsminkning”. Jag är dock väldigt positivt överraskad av hur snyggt färgen tonas ur. Jag älskade både min knalliga lila balayage men också när resultatet var mer diskret och när bara en pastellig ton av lila fanns kvar. Eftersom all färg tvättas ur kan jag knappt vänta på att prova en ny hårfärg. För visst är det kul att kunna uttrycka sig mer med färg?

Fördelar

 • Detta är en ammoniaksfri hårfärg
 • Du har ingen ursäkt: Våga prova en ny hårfärg!
 • Resultatet är tillfälligt och håller i upp till 15 tvättar
 • Färgen tvättas ur helt
 • Färgen tonar bort extremt snyggt
 • Tar bara mellan 5 till 20 minuter att fixa på salong
 • Färgerna tränger inte igenom håret utan finns istället bara kvar på ytan. Jämfört med permanenta hårfärger påverkar detta inte ditt egna hårs kvalitet negativt.

Nackdelar

 • Behandlingen måste göras på salong
 • Hårfärgerna fungerar bara på ljust hår
 • Den riktigt intensiva färgen kan snabbt komma att tvättas ur

Tips

 • Get the look! Fixa längden och fylligare hår med löshår (det färgas dock på egen risk). Jag använder 50 cm lång löshår från Rapunzel of Sweden.
 • Glöm inte att använda färgbevarande produkter! Här är några tips:

Dagens frågor: När tycker du att min hårfärg var snyggast? Vilken färg skulle du själv vilja prova?

Så stylar du en jumpsuit från dag till kväll – på 5 minuter

How to style jumpsuit from day to night

Inlägget presenteras i samarbete med Fashiola.se Med många resor och långa, maxade dagar, älskar jag att snabbt kunna göra mig festfin. Att både kunna packa lätt och bara lägga några minuter på att snabbt bli festredo är guld värt när schemat är fullspäckat. Ett plagg som är helt ultimat för både vardag och fest är en jumpsuit. Den är lätt att dressa både upp och ner. Och är ett stiligt statement i sig själv. Oavsett om du rockar en enfärgad jumpsuit, en mönstrad jumpsuit – eller till och med en playsuit passar dessa tips perfekt för hur du snabbt stylar jumpsuiten från dag till kväll.

Att styla jumpsuiten på dagen

How to style jumpsuit from day to night

How to style jumpsuit from day to night

Jumpsuit, Tommy Hilfiger Ryggsäck, Marc by Marc Jacbos Solglasögon, Ray Ban Choker, Glitter Klocka, Guess Sandaler, Deichmann

Under dagen är bekväma skor ett måste. Satsa på sandaler eller sneakers. Om det är kallt, dra på hoodie, jeans- eller skinnjacka samt keps för en tuff look till sneakers. Med ett par solbrillor till är du redo för vilken solig dag som helst. När jag var i Rumänien matchade jag min jumpsuit med en klocka och ett tunt choker-halsband. Till det tog jag min finaste ryggsäck där jag får plats med både systemkamera, objektiv, nödladdare och annat som behövs en heldag ute som resebloggare.

Att styla jumpsuiten på kvällen

How to style jumpsuit from day to nightJumpsuit and statement necklace Halsband, Happiness Boutique Armband, Asos Handväska, Rebecka Minkoff Klackar, Deichmann

Att ha på sig en jumpsuit på kvällen handlar om allt annat än jumpsuiten i sig själv. Du har redan över- och underdelen fixad, nu är det all about the details! Snabbaste sättet att bli kvällschic är att byta ut dina platta skor mot klackar. Byt ut klockan mot armband och gör ett ännu större statement med ett maffigt halsband. Dra på ett snyggt läppstift för att snabbt uppdatera sminkningen till festlig. Om det är kallt ute matcha med kavaj eller skinnjacka och du är redo för natten.

Foto: Helena Gunnare

Om Fashiola.se

Fashiola.se är en smart sökmotor för mode som gör det lättare för dig att hitta, jämföra och köpa kläder online. Du hittar märken som Topshop, Burberry, Gucci, H&M, Replay, Diesel och Nike tillsammans med produkter från både välkända och mindre kända webbutiker.

Allt för att du enkelt ska kunna jämföra priser och hitta det du letar efter. På Fashiola.se bjuds det även på modetips och stylingråd – liksom möjlighet att skapa din egen stylebook för inspiration.

Jag hittade jumpsuiten i denna guide via Fashiola.se och kunde smidigt jämföra priser och se olika jumpsuit-alternativ från en rad olika webbutiker.

P.S Vill du veta vilken modetrend jag skulle vilja radera ur historien och vilken trend jag skulle vilja bevara för evigt? Läs intervjun som Fashiola gjort med mig!

 

Portmeirion: En förtrollande fantasiby i norra Wales – full av överraskningar!

Portmeirion: En förtrollande fantasiby i norra Wales - full av överraskningar!

Med bara ett ögonkast skulle du kunna tro att du är i Italien. Vid en närmare titt kommer du inse att inget är inget är som det verkar i denna förtrollande och fascinerande by i norra Wales. Välkommen till Portmeirion!

Det är en plats som ingen annan – full av överraskningar som garanterat får dig att le. Här minglar sjöjungfrur med en gyllene Buddha, tropiska blommor, en pizza, symboliska monument och visuella trick. Vid en ännu närmare titt kanske du märker att vissa fönster är ditmålade, att snäckor och glasflaskor är en del av en vägg, att en svart fårskylt hänger ovanför dig och att Hercules berättelse är illustrerad i ett tak. Portmeirion är en fotografs paradis men också en plats som inte kan fångas med bilder. Det är en atmosfär och by du bara måste uppleva själv!

Portmeirion Village in North Wales

Portmeirion Village - Travel guide to a Welsh Fantasy Village Full of Surprises

Trots en grå himmel, flera kala vårträd och byggställningar utplacerade mitt i allt kunde jag inte låta bli att hänföras direkt av Portmeirion när vi körde in i byn. Alla färger och spännande byggnader är så uppfriskande, vackert och roligt. Tänk om fler platser var så här fantasifulla!

Portmeirion Village - Travel guide to a Welsh Fantasy Village Full of Surprises

Colorful buildings in Portmeirion, WalesShip in a wall - Detail shot in the Portmeirion VillagePortmeirion Pool

Portmeirion Village in WalesPortmeirion Village in North Wales

Portmeirions historia & en mans vision

Portmeirion är en by i Snowdonia skapad av arkitekten Clough Williams-Ellis mellan 1925 och 1975. Han ville skapa Portmeirion för att göra människor glada och visa att det går att vara lekfull med arkitektur. Han inspirerades av Italien och Medelhavsområdet men blandande in sina egna lekfulla idéer i Wales. Portmeirions smeknamn blev snabbt ”ett hem för fallna byggnader” då William-Ellis trodde starkt på att återanvända och återställa oönskade byggnader i Storbritannien. Klocktornet Campanile är byggt av stenar från en slottsruin och en uppochnedvänd kopparkittel fick agera som takprydnad.

Läs mer: I Kung Arthurs fotspår: Upptäck 9 legendariska platser i Wales

Sir Clough Williams-Ellis Här är en bild på mannen själv, Sir Clough Williams-Ellis. Som en kontrast till hans blandade och varierande arkitektur, bar han alltid samma outfit. Långa gula strumpor och knickerbockers.  Han fortsatte att arbeta med Portmeirion ända fram tills han dog i april 1978, vid 94 års ålder. Som du kanske förväntar dig ville han inte ha en traditionell begravning. På sin begäran sköts hans aska upp i en nyårsraket över Portmeirion – så att han alltid kommer vara en del av den by som han skapade. Portmeirion Village in North WalesWoman Statue in PortmeirionBlue and white gate panel depicting a mermaid in Portmeirion village North West WalesAfternoon tea in PortmeirionFantasy village Portmeirion, Wales Portmeirion blev känt genom 1960-talets tv-serie The Prisoner som spelades in här. Sedan dess har Portmeirion inspirerat många artister, författare och musiker. George Harrison tillbringade sin 50-årsdag i Peacock-sviten, medan Beatles-managern Brian Epstein besökte Portmeirion så ofta att han fick designa sin egen garderob i Gatehouse-stugan.

Läs mer: Bounce Below: Hoppa på underjordiska trampoliner i en skiffergruva i Wales

The Cliff House with Trompe-l'œil windows in Portmeirion, North Wales
The Cliff House med trompe-l’œil-fönster
Portmeirion är fylld med visuella trick. Kan du se vilka som är de realistiska målade fönstren på huset ovan? Vissa byggnader har också ombreväggar för att byggnaderna ska se äldre ut än de är.

Portraits against a red building in Portmeirion

Bird Statue in the picturesque village of Portmeirion in North WalesPortmeirion VillageYellow flowers in WalesWatch House in PortmeirionHercules Hall at Portmeirion

Portmeirion Village in North Wales

Ta en promenad i byn

Portmeirion är en kompakt by, men den verkar större än den är och det tar sin tid att promenera runt den eftersom du har så mycket att utforska och upptäcka (för att inte tala om alla fotovänliga platser som gör det lätt att stanna upp!). Omgivningen i sig är också otroligt vacker med skog, gyllene sandstrand och ett glittrande hav. Det är en perfekt plats för en vardagsflykt. Jag gick upp till soluppgången för att utforska byn innan den öppnades för allmänheten. Att strosa omkring själv bland alla fantasifulla byggnader var som att gå i en saga.

Läs också: 7 Magiska platser i London

The Shell Grotto in Portmeirion
I ”The Shell Grotto” är snäckor och glasflaskor en del av väggen.
Portmeirion Village in North WalesPortmeirion - The Bell TowerPortmeirion Village in Wales - A Fantasy Getaway

Boende i Portmeirion

Village De-Luxe Double room, Anchor 3 in Portmeirion
Rummet Anchor 3
Portmeirion, Fountain 2, Village De-Luxe Double room
Mitt ”Fountain 2”-rum i byn
Det finns två hotell i Portmeirion, Hotel Portmeirion & Castell Deudraeth (adlink). Jag övernattade i ett helt fabulöst (och unikt) rum som heter Fountain 2. Det är ett superfint Village De-Luxe dubbelrum som var som prinsessdröm med sin rosa säng, rosa sänghimmel, stjärnlampor, söta detaljer och underbara utsikt över havet.

Att äta i Portmeirion

Dinner at The Hotel PortmeirionEn gyllene choklad-tacka i efterrätt i Wales Gelato, pizza eller en finare middagsupplevelse? Det finns två prisbelönta restauranger och tre kaféer att välja på i Portmeirion. Under sommaren när det är högsäsong kan det vara fullt upp, så ett tips är att boka bord innan. Vi hade bokat ett bord på restaurangen The Hotel Portmeirion och hade en oförglömlig middagsupplevelse. Desserten med dark chocolate delice and black olive caramel” är en dessert som inte får missas!

Vad du behöver veta när du besöker Portmeirion i norra Wales

Statue of Hercules in the Italianate village of Portmeirion in Snowdonia, North Wales Portmeirion ligger några mil sydost om Porthmadog i norra Wales. Öppettider: Varje dag från 09.30 till 19.30. Inträde: Kostar £ 20 för vuxna och £ 10 för barn i åldern 4-15. Om du bor i byn är entrén gratis. Att ta sig hit: Det bästa sättet att ta sig till Portmeirion från Cardiff är med hyrbil eller buss. Det tar ungefär 3 timmar och 35 minuter. Du finner mer information om byn här.  
Disclaimer: Jag besökte Portmeirion som en del av en pressresa organiserad av Visit Britain. Som alltid är alla åsikter mina egna.

Picknick med Sommarkaffe

ZOÉGAS ¡Viva Summer! Sommarkaffe - Picknick flatlay Kan man börja dagen på något bättre sätt än att i lugn och ro äta en god frukost? I samarbete med ZOÉGAS har jag dukat upp en riktig färgglad picknick-frulle med deras nya och exklusiva sommarkaffe !Viva Summer! som är på tillfälligt besök. Det är inte vilket kaffe som helst, utan en somrig och smakrik mörkrost med hint av smultron och papaya. Det är inte bara smaken som är speciell. Kaffet kommer från extra motståndskraftiga plantor från Östafrika som har odlats i Ecuador av lokala kaffebönder. Det är en del av ZOÉGAS långsiktiga hållbarhetsinitiativ för att säkra kaffets framtid – och främja Ecuadors kaffeexport. Addera dessa unika kaffebönor med bönor från Brasilien och Colombia och du har !Viva Summer!. En fruktig, söt, livfull och snygg mörkrost på 100% arabicabönor – med en spännande smak. Det är ett underbart kaffe att kickstarta dagen med – liksom ett kaffe som passar perfekt till sommarens alla desserter.
ZOÉGAS ¡Viva Summer! Sommarkaffe - Picknick flatlay
Tillfällig sommarkaffe i en ruskigt snygg förpackning
Som pricken över i:et är den somriga och färgglada förpackningen som gjord för foto och Instagramvänliga frukostar. ZOÉGAS ¡Viva Summer! Sommarkaffe - Picknick flatlay

Picknick med sommarkaffe

Detta är vad jag dukade upp till frukost:
 • En kopp ZOÉGAS Selected Editions !Viva Summer!
 • Plättar med sirap, blåbär och florsocker
 • Jordgubbar
 • Kumquat
Gå upp en eller två timmar tidigare, och njut av din frukost i lugn och ro. Om vädret tillåter, picknicka utomhus på balkongen eller gräsmattan med en mysig filt och något att läsa eller lyssna på. Allt som behövs för en lyckad picknick är något gott att äta och dricka – samt tid.

Swedish Breakfast Flatlay - Plättar & kaffe

#Coffeebywomen

Visste du att ZOÉGAS egna hållbarhetsinitiativ Coffee by Women har sedan 2011 skapat tusentals nya kvinnliga kaffeentreprenörer i Östafrika? ZOÉGAS arbetar för att stärka kvinnliga kaffeodlare och fler än 42 000 kaffeodlare i Kenya och Rwanda har utbildats inom Coffee by Women-initiativet. Vill du veta mer om hur ZOÉGAS arbetar för hållbart odlat kaffe, läs mer på Zoegas.se

En ”Kung Arthur”-Guide till Cumbria

En Kung Arthur Guide till Cumbria - Från det runda borde till Excalibur-sjön Med tanke på att Guy Ritchies King Arthur: Legend of the Sword äntligen har landat på bio har du nu den perfekta anledningen att utforska de verkliga brittiska platserna där legenden om Kung Arthur och hans riddare vid runda bordet sägs ha ägt rum … Du finner flera legendariska platser i vackra Wales där kopplingar till Arthur och Merlin finns runt varje hörn. Även i charmiga Cumbria och Lake District kan du gå i Arthurs fotspår och upptäcka magin bland glittrande sjöar, hemliga dalar och slott.

Hadrian’s Wall & Birdoswald Roman Fort

Girl walking on Hadrian's Wall in Cumbria
Gåendes på Hadrian’s Wall, nära Kung Arthurs sista och dödliga strid
Hadrians Wall är ett av Storbritanniens mest uråldriga landmärken. Befästningen byggdes av romarna 122 e.Kr. på order av kejsar Hadrianus och sträckte sig ca 120 km från kust till kust. I dag är detta världsarv en av de mest populära historiska attraktionerna i norra England. Om du vill utforska Hadrians mur i Cumbria, åk till Birdoswald Roman Fort. Det är en av de bäst bevarade av de 16 bäst bevarade fort längs Hadrians mur. Här finns också den längsta kontinuerliga sträckan av muren. Det är även i närheten av denna plats som det sägs att Kung Arthur stupade, vid hans sista och dödliga kamp i slaget vid Camlann. Denna historiska plats bjuder även på vackra omgivningar som är perfekt för en picknick med en idyllisk vy över brittiska landsbygden.

Entré till Birdoswald Roman Fort: Vuxna £6.50, barn £3.90.

Hadrian's Wall in CumbriaBirdoswald Roman Fort

King Arthur’s Round Table

Arthur's Round TableKing Arthur's Round Table in Cumbria Nästan lika känd som Kung Arthur själv är det runda bordet där hans riddare samlades. Arthur’s Round Table i Cumbria är, sorgligt nog, inget bord alls. I verkligen är det runda bordet ett runt monument omgivet av ett brett dike och sluttning. Fascinerande nog har denna plats sett ut så här sedan bronsåldern, mellan 2 000-1 000 f.Kr. Den naturliga amfiteatern skulle ha varit en idealisk plats för riddarna att samlas. Det kan också ha varit platsen där Arthurs riddarspel ägde rum.

Läs också: I Kung Arthurs fotspår: Upptäck 9 Legendariska Platser i Wales

Mayburgh Henge

Mayburgh Henge in CumbriaMan in King Arthur costume standing in British landscape - Lake District Tour in Cumbria - Lakes and Legends

Om du besöker King Arthurs runda bord kan du även pricka av två andra historiska platser: Mayburgh Henge och Brougham Castle. Mayburgh Henge ligger bara 400 meter bort från ”bordet” och är ett stort förhistoriskt monument. Trots att denna plats också ligger nära motorvägen är det en anmärkningsvärd lugnt ställe. Mayburgh Henge daterar tillbaka 4 500 år och mitt i platsen finns en stående sten. Jag är inte den enda som undrar vad som försiggått här.

Brougham Castle

Brougham Castle in Cumbria Fyra minuters bilresa från Kung Arthurs runda bord är det vackra slottet Brougham Castle. Slottet grundades på 1200-talet och är ett av de mest romantiska slotten jag besökt. Söta får strosar runt på slottsgården och vackra lila blommor klär slottsruinerna. Det är så poetiskt och fint.

Entré till Brougham Castle: Vuxna £4.90, barn £2.90

View from Brougham Castle in Cumbria
Vårvy från Brougham Castle. Kan du se alla får?

Ullswater – Excalibur-sjön i Cumbria

Great Britains flag waving on Lake District Tour

The King Arthur Guide to Cumbria - From Arthur's Table to Excalibur Lake

Lake District Tour in Cumbria - Lakes and Legends about King Arthur

När jag var i Wales hörde jag att tre olika sjöar sägs vara kopplade till Excalibur. I Cumbria är det Englands näst största sjö, Ullswater, som omges av myter och legender. Den mest kända legenden är att det var här Kung Arthur fann Excalibur. Ett bra sätt att utforska detta vackra sjöområde är att hoppa ombord på en historisk ångbåt för en kryssning med Ullswater Steamers. Deras äldsta fartyg har kryssat genom 140 år sedan starten och är inte bara ett av de äldsta passagerarfartygen i världen, det heter också ”Lade of the Lake” – efter damen i sjön som gav kung Arthur sitt svärd Excalibur. Det sägs att Excalibur kastades ner i denna sjö efter Arthurs död, så vem vet? Kanske finns det magiska svärdet på Ullswaters botten i dag?
Ullswater Steamer - Tour in Lake District
Enligt legenden är Sir Tristram – en av riddarna runt runda bordet – begravd i Tristamont vid sidan av sjön.
William Wordsworth - Daffodils about Ullswater Ullwater har också inspirerat poeter och sångare, bland annat poeten William Wordsworth som skrev sin världskända dikt ”Daffodils” om sjön. Jag såg också några påskliljor som var ”fluttering and dancing in the breeze” nära Ullswaters strand.

Carlisle Castle

Carlisle CastleCarlisle Castle in CumbriaDet kan ha varit i detta slott som Arthur och Guinevere gifte sig och levde Välkommen till Camelot! Eller Carlisle Castle är, i alla fall, trodd att vara Kung Arthurs legendariska Camelot. Oavsett om du tror på den Arthuriska legenden eller inte, är Carlisle Castle ett fascinerande slott att besöka. Detta är faktiskt det mest belägrade slottet i England. Det har överlevt mer än 900 års brittisk historia och till skillnad från de flesta medeltida slott, har det också varit kontinuerligt ockuperat sedan det grundades av William II år 1092. Från 1700-talet till 1960-talet var Carlisle Castle huvudkontoret för den brittiska armens Border Regiment.
Woman sitting in window in Carlisle Castle
I Carlisle Castle. Jag önskar att jag kunde sno med mig detta chill-fönster hem.

Pendragon Castle

En annan plats som är värt att nämna i denna Kung Arthur-Guide till Cumbria är förstås Pendragon Castle. Vi hann inte besöka detta slott, men enligt legenden byggdes Pendragon Castle av Kung Arthurs far, Uther Pendragon.  Det har dock konstaterats att strukturen byggdes på 1 200-talet, mer än 500 år efter Kung Arthurs tid. Det stoppar inte mig från att vilja besöka slottet ändå.

Lakes & Legends Tour

Lakes & Legends Tour in Lake DistrictLakes & Legends Tour Om du reser med din familj eller i en liten grupp kan du boka en Lakes & Legends tour och guidas runt Lake District av Kung Arthur eller Merlin själv. Vi blev guidade av Jonathan (läs: Kung Arthur) som med sin böljande röda mantel och kostym gjorde resan ännu mer legendarisk. Jag fick även låna kostymen (se omslaget för detta inlägg)

Bakom kulisserna i King Arthur

Get in the mood! Här är några exklusiva scener bakom kulisserna i den nya filmen King Arthur: Legend of the Sword:  
Disclaimer: Jag besökte Cumbria som en del av #OMGBLegends pressresa organiserad av Visit Britain. Som alltid är alla åsikter mina egna.